Isala Radio-actiefjes II wint WAMPEX II

img_1168

Het team Isala Radio-actiefjes II uit Zwolle is winnaar geworden van de tweede Opsterlandse WAMPEX 2016. De winnaar had net niet de snelste looptijd (6:17uur) maar wel alle juiste letters onderweg verzameld.  WâldWrotters II uit Ureterp, eveneens met een perfecte letterkaart had een resultaat van 6:33uur. Derde werd de groep Heeren van het Friesche Woud uit Gorredijk. Zij waren sneller dan de nummer twee maar misten 1 letter waardoor hun resultaat uitkomt op 6:42uur.

De snelste looptijd werd gerealiseerd door Loopclub Burgum: 6:16uur. Doordat zij twee letters missen vallen ze net buiten de top drie.
Het team Blijzijders uit Groningen is met een looptijd van 10:56uur het langst onderweg geweest. Er gingen op 18 november 98 groepen van start. Daarvan vielen 4 teams uit. 31 Teams liepen de verkorte route van 22,9km.

De complete uitslag van WAMPEX II staat HIER

Bijzonder was de herkomst van de teams bij deze tweede editie. Uit alle hoeken van Nederland verschenen deelnemers aan de start. Zo waren er bijvoorbeeld teams uit Delfzijl, Maastricht, Rijsenhout, Cuijk, Landsmeer en Haarlem.

De organisatie vierde daarnaast nog een bijzonder jubileum. Frans Pool uit Wijnjewoude werkte voor de 40e keer mee aan een Opsterlandse WAMPEX. Hij werd ‘s avonds gefeliciteerd en bedankt door een afvaardiging van het bestuur.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.