Cinglés de la Forêt wint WAMPEX III

De groep Cinglés de la Forêt uit Terwispel is vrijdag 2 december winnaar geworden van de derde en laatste Opsterlandse WAMPEX van 2016. Met 1 gemiste letter op de wedstrijdkaart komt hun resultaat uit op 6:38uur. Tweede zijn de Hellbillies uit Roden. Zij hadden de snelste looptijd (6:16uur) maar missen een stempel en een letter. Daardoor komt hun eindresultaat op 6:46uur. Derde zijn de Mongwappos Yne Nacht uit Jubbega. Zij scoren met drie gemiste letters een eindtijd van 7:11uur.

Team Sowieso uit De Westereen is het langst onderweg geweest. Zij klokken een looptijd van 11:44uur over de korte versie van de route. De totale routelengte was 27,2km. Van de 100 gestarte teams liepen 34 de korte versie van 22,9km. Naast enkele tientallen individuele lopers vielen 2 teams uit. Vanwege de winterse omstandigheden, mist in combinatie met vorst, ontstond ijsvorming op de reflectoren waardoor deze veel minder goed zichtbaar waren dan bij de voorgaande edities. Gemiddeld liepen de groepen daardoor een half uur langer. De groep Buitendoor uit Zwolle meldde zich zaterdagochtend als laatste om 8:46uur.

In totaal liepen 1577 deelnemers in 284 teams de Opsterlandse WAMPEX 2016.

img_1454-bordermaker

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.