Nasleep WAMPEX 2019

In de nacht van WAMPEX III begint meteen de grote opruimactie. Alle routes, balken, bruggen, vlotten en decors die in oktober in het veld zijn gebracht worden grotendeels in één nacht weer opgeruimd. Op het moment dat de laatste groep start begint de ‘routeploeg’ en de ‘bouwploeg’ met koffie en een groepsfoto. Met auto’s, bussen, karren en (deze keer) twee tractoren vertrekken ze in colonne.  Rond half 8 komen 12 ‘frisse’ vrijwilligers langs om te starten met de vuilnisronde. Hulde ook voor deze groep, die hun vrije zaterdagochtend besteden aan het opruimen van nonchalant weggegooide rommel van een ander.  Rond 10u proberen we een punt te zetten. We drinken nog gezamenlijk koffie en gaan dan huiswaarts voor een paar uurtjes slaap. 
Als er geen klachten zijn van land- of vee-eigenaren, dan zijn er zaterdags verder geen activiteiten. Zondag wordt de uitslag gemaakt en doen we een controleronde met de auto. We controleren dan vooral de publieke ruimte en de locaties van de posten. In de week na WAMPEX III zijn er nog dagelijks mensen aan het werk in het veld of bij de opslag. De laatste routes moeten er nog uit en de hele boel moet worden schoongespoten. Ook de volgende zaterdag zijn we nog bezig. Dan gaan de laatste grote drijfbruggen weer op transport. Die worden in de week daarna nog schoongemaakt en opgeruimd. We hopen rond 12 december de deur (voorlopig) achter ons dicht te trekken. 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.