Over WAMPEX 2013

 
Klik hier voor een het foto album, door Jan Kuipers: Foto’s WAMPEX 2013

Bekijk hier een video-impressie van WAMPEX 2013

Alle informatie over WAMPEX 2013 staat nu op de pagina Foto’s, verslagen en uitslagen

Op de vrijdagen 8 en 22 november vonden de eerste twee edities plaats van WAMPEX 2013. De natte omstandigheden in het terrein en de stormschade in de bossen (8 nov) maakten de tocht zwaar. Toch hebben nagenoeg alle groepen de (lange of korte) route op eigen kracht volbracht.

Winnaar van WAMPEX 2013 is geworden, de groep Kuifje in het Moeras uit ‘t Harde.

Met een tijd van 5:59u. Ze blijven daarmee de nummer twee – Wâldmagic, eindtijd 6:00u – nipt voor. De derde prijswinnaar is Goedemoggel Hoogeveen. De naam ‘Kuifje in het Moeras’  zal worden gegraveerd op de Autobedrijf Wagenaar Ureterp – bokaal. Van harte gefeliciteerd!Van de 82 gestarte groepen liepen 14 de verkorte versie van 20km. Snelste looptijd was van Wâldmagic met 5:45u, de groep “Team A, uh correctie Team B” was met 11:42uur het langst onderweg, maar deed wel de lange route.

WAMPEX II is gewonnen door De Heeren van het Friesche Woud met een eindtijd van 6:41uur. Tweede werd de groep Wat der ek Bard (7:06u) en derde werden de Vrolijke Strijders I (7:15u).
De snelste looptijd was van Wat der ek Bard met 6:21uur. De Bad Wampies waren met 12:01uur het langst onderweg. 28% Van de groepen koos bij deze tweede editie voor de korte variant van ca. 20km. De groepen Reinaerd I, Struners, Parsifal, Loopclub Burgum, Chappa, Anner Oelen, Nightshift, Haarlemse Tijgers, Isala Radio-actiefjes III en Lauwe Loenen hadden de letterkaart perfect ingevuld.

De Sjonnies winnen 6 december!
Met een looptijd van 6:49uur en een perfecte letterkaart winnen de Sjonnies uit Assen WAMPEX III. Tweede, eveneens met een foutloze letterkaart, zijn de Verdwaalde Ambtenaren (ook uit Assen) met een eindtijd van 7:30uur. Derde is geworden de groep No Mud, No Glory met een eindtijd van 7:40uur. Van de 98 gestartte groepen liepen 51 de korte versie van de tocht. De snelste looptijd was van de Sjonnies, de Droegloekers zijn met 10:44uur het langst onderweg geweest. Tomtenisse was de derde groep die een perfecte letterkaart had.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug. Op facebook verschijnen diverse berichten en terugblikken. Toevallig bereikte de WAMPEX facebook na 8 november de 1000 likes. Een mooie opsteker voor alle vrijwilligers die zo hard hebben gewerkt om alles op tijd klaar te hebben. Inmiddels staat de teller boven de 1100.

We verzoeken alle deelnemers, tot 7 december enigszins discreet te zijn met het publiceren van foto- en routemateriaal.

Wie leuke foto’s heeft, mag ze mailen naar info@wampex.nl. DOEN!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.