2008 – Eekhoorns

Beste Wampie,

We doen dit jaar voor de 3e keer mee onder deze naam. Het team bestaat deze keer uit 3 nieuwkomers, Orlando, Kenny en Tom. Sander doet voor de 2e keer mee, Bas voor de 3e en Sjabbo als oudgediende voor de 6e keer.

Om 20:00 uur verzamelen we in het buurtgebouwtje en na een beetje uitleg aan de nieuwkomers gaat ieder een deel van de aanwijzingen opnemen. Om 21:08 gaan we op weg. Het is droog en niet echt koud, dus perfect loopweer. Net buiten het gebouwtje stappen we al in de blubber. We proberen de voeten nog een beetje droog te houden wat best wel lang lukt.

We hebben het gevoel dat de routes vrij goed worden opgelost en het looptempo ligt hoog. Wat wil je ook met allemaal jonge krachtige mannen. Tja als een van de laatste groepen op de laatste avond is de tijd een beperkende factor. Kenny moppert al na 5 minuten dat het niks is en zo, maar gaandeweg krijgt hij er ook lol in (je doet het tenslotte vrijwillig).

De wateropdrachten en de slootjes oversteken gaat allemaal prima. Bij welke route het was weet ik niet meer, maar door het riet (de rietpollen waren niet echt pollen) gingen we allemaal tot de kuiten in het koude water. Maar even stevig tempo lopen en de voeten worden wel weer warm. Door de blubber die ondertussen ook in de schoenen en sokken zit heb je wel een pasvorm die als gegoten zit.

De chocoroute hebben we niet gevonden, maar met een klein beetje omlopen wel de chocomelk met koek en appel. Weer prima voor elkaar. Helaas moeten we Tom daar achterlaten, want hij heeft een verstuikte enkel door verkeerd in een greppel te springen. Achteraf valt het gelukkig mee. Ook begint het een beetje te miezeren, maar als echte bikkels gaan we voor het laatste stukje.

Soms even zoeken, maar toch vlot de routes achter elkaar gevonden en afgewerkt. Ook de nieuwelingen hebben goed de aanwijzingen opgenomen. Bij 35 nog 2 groepen op het verkeerde been gezet (onbewust, maar wel leuk). En dan naar de finish. De erwtensoep is prima, maar had iets heter gekund. Hier blijkt ook dat de modder tot aan het kruis zit. Zelden zo vies binnengekomen door het glibberen en glijden. Maar we zijn het er over eens: Een leuke belevenis die deze keer niet echt heel moeilijk was, maar wel lang. Toch is 9:10 looptijd niet slecht. Dit hadden we niet verwacht. Hulde aan de organisatie voor weer een leuke tocht.

Zoals gewoonlijk is de eerste reactie: zo dit was de laatste keer, het is mooi geweest. Maar als de papieren begin van het jaar weer binnenkomen weet je maar nooit.

Dus misschien tot ziens.

Groet van Orlando, Kenny, Tom, Bas, Sander en Sjabbo.

Reacties zijn gesloten.