2007 – Gemeente Hoogeveen

26 oktober 2007, eindelijk, na een vol jaar de Wampex van 2006 eindeloos te hebben geanalyseerd is het dan zover! Sinds 2004 doen wij mee aan de Wampex, eigenlijk steeds onder een andere naam (Gemeente Hoogeveen 2, Loempia boys en Deurdonderen) met achtereenvolgens een 48e, 35e, 28e eindklassering. We kunnen weer los en gaan net zoals de vorige keren voor een goede uitslag, maar dit jaar moet het dan echt gebeuren, een top 10 klassering.

Fanatiek, gedreven en na veel vooroverleg komen we rond 19:00 uur op de startlocatie. We hadden voorgenomen om eerst rustig een kopje koffie te zullen drinken alvorens ons te verspreiden over het infobord, PC- en videopresentatie. Maar ja… de koffie snel opdrinken en aan de slag, we kunnen het niet laten om snel alle info tot ons te nemen. Na veel schrijfwerk, knippen en plakken, observeren en spullen checken was het voor we het wisten 20:32 uur en konden we op pad. Direct via de nooduitgang naar buiten, bijna struikelend over een paaltje (met letter direct achter de deur), via de leds naar de post. Snel de plattegrond van de camping erbij en hup wegwezen.

Bij route 3 begon ons eerste probleem. Na een aantal kentekenplaatjes dicht bij elkaar, stonden we voor een groot maïsland en aan de rechterhand een bosperceeltje. We konden geen kentekenplaatje vinden. Na een zoekactie werd het plaatje nog redelijk snel gevonden. Daarna via zeer drassige weilanden naar de eerste post (met een leuke wateroversteek). Na de post werden we voorbij gerend door een ploeg die nog sneller dan ons wilde. Ach, hardlopers zijn…..(dachten we). De kleurige kompasroute begon goed, maar het zoeken (heel veel groepen bij elkaar) begon pas echt na de 3e schroef. We hadden het geluk dat een groepslid van ons doorliep langs de bosrand en de schroef vond. Stiekem verzamelen en onopvallend samen naar de schroef. Helaas hadden een paar andere ploegen ons op een afstandje gevolgd.

De morse, de doppen en de blauwe paaltjes verliepen zonder problemen. Bij de EU-route was het weer even zoeken naar het eerste logo, na een zwaar gezigzag door het maïsland via een letter (veel ploegen liepen ons na door het midden van het land en zullen waarschijnlijk de letter hebben gemist) naar de zwart gele lintjes. De videoroute was goed te doen onze videoman liep het vlekkeloos naar de gestroomlijnde route. Dit was een nieuwe, leuke route met halverwege een letter.

Bij route 13 hebben we de Wampex waarschijnlijk verloren  . Memorie 4 zijn we nl. eerst voorbij gelopen en kwamen bij het volgend bosperceel tot de conclusie dat het bord van Staatsbosbeheer van groen naar blauw verliep. Dit was bij het passeren van de juiste memorie niet opgevallen (ben speciaal nog snel de weg overgestoken en dit niet gezien

…stom). Snel terug lopen en de oleaat opgepakt. Dit heeft zeker 20 minuten tijd gekost en ca. 2 km extra loopwerk, helaas. Het oleaat, de schroeven de rare route en het kleintje hoog en droogroute waren vlekkeloos. Na de post kleintje rood wit. Volgens ons heeft hier een een team een rood wit lintje weggehaald. Heel veel ploegen waren hier aan het zoeken naar een vijfsprong, terwijl het laatste lintje op een viersprong hing. We zijn direct opgesplitst en hebben uiteindelijk de vijfsprong gevonden. Ervan uitgaande dat dit de bewuste vijfsprong was hebben we de route vervolgd. Vlak voor het einde van deze route vonden we nog een lintje in de bosjes…??

Na de klokkenroute, de eenvoudige route begon de spanningsloze route. Het begin van deze route was lastig, maar was verder redelijk te doen, al hoewel het soms echt wel even zoeken was. De letter op deze route lag op een boomstronk, veel teams zijn volgens ons hieraan voorbij gegaan. Eigenlijk ging het vervolg tot en met de coördinatenroute vlekkeloos en begon de geflipte chocoroute. Volgens ons klopte het boekje niet helemaal want flippo 3 gaf aan rechtdoor, terwijl we eerst links en daarna direct rechts zijn gegaan. Veel ploegen liepen daar te zoeken. De letter bevestigde uiteindelijk dat we goed liepen en de post werd gevonden. Snel even 5 minuten naar binnen, een chocomelk, wat eten en doorgaan.

Dominoroute was leuk, met zuidwestenwind mee werd niet door elke ploeg zo gelopen als de bedoeling was. Veel ploegen gingen hier in zuidwestelijke richting. De grote striproute werd door ons en nog een aantal ploegen niet goed gelopen. Al snel stonden we op een fietspad. Niet goed dus, terug naar het vorige punt en opnieuw. Onze striproute man had het deze keer snel door en via een drassige doorsteek naar de verknipte route. Ook weer een leuke nieuwe routevorm. Gelukkig hadden we deze in de kantine nagetekend en konden we zo deze route snel doorlopen. De PC-route ging ook goed, alleen heb ik geen rustpunt gezien, maar onze man van de PC-route liep resoluut door en kwamen we bij een brug, de start van de kleine striproute.

Dit niet in 54º maar in 143º . Via de Atbash en de (lange) geconserveerde route naar de groene deksels. Ook hier hebben we op het eind veel tijd verloren. De laatste deksel hing in de hoek van het bosperceel. We konden geen deksels meer vinden en hebben via het matrasje wel 3x de sloot overgestoken en gekeken naar deksels langs het weiland. Nadat heel veel ploegen daar wel doorliepen hebben we nogmaals heb bos uitgekamd en ook maar via het matrasje door het weiland naar de camping gelopen. Daar bleek het bij de finish erg druk te zijn, even wachten en om 4:33 uur werd onze eindtijd genoteerd door de organisatie.

In totaal er dus 8:01 uur overgedaan. Wij moeten bekennen dat wij het na 8 uur lopen wel hadden gehad. En nemen onze pet diep af voor de ploegen die er soms wel meer dan 12 uur over hebben gedaan en ook nog de tocht hebben volbracht. Een misschien nog wel veel grotere prestatie! Wij hebben deze Wampex als zwaar ervaren, de zwaarste van de 4 die we hebben gelopen. De opdrachten en de routes waren heel leuk en voor ons gevoel wat langer en gevarieerder dan normaal. Wij hopen dat de volgende Wampex-en ook zo zwaar en lang zijn als dit jaar.

Om 5:00 uur snel naar Hoogeveen want 2 ploeggenoten moesten om 14:00 uur voetballen tegen Urk (2-1 gewonnen). Wij willen de organisatie en alle vrijwilligers bedanken voor deze geweldig goede en goed georganiseerde Wampex!

Volgend jaar zijn we er weer, dan gaan we voor de eerste plek 

Met vriendelijke Wampex-groet,

Herrald, Henk, Nico, Ron en John.

Gemeente Hoogeveen 1

Reacties zijn gesloten.