2006 – EVA

Namens team EVA (73) wil ik jullie bedanken voor het organiseren van de Wampex.

Ons team doet onder verschillende namen al mee sinds 1992. Inmiddels is de Wampex voor ons uitgegroeid als een jaarlijks uitje/reunie van oud collega’s. Omdat we uit de randstad komen is de vrijdag al onderdeel van het gebeuren. s’Ochtends de spullen bij elkaar zoeken en de laatste afspraken maken over meerijden, eten, overnachten en ontbijt. Het startpunt was ditmaal bekend terrein. Anders proberen we iets eerder aanwezig te zijn om een plaatselijke wandelkaart te bemachtigen.

Om vijf uur waren de eersten van ons team bij de zeilschool en konden we de overnachtingsspullen na enig oponthoud in de kamer leggen. Kamer 1 zou later blijken niet een ideale kamer te zijn om in de vroege uurtjes nog wat slaap te pakken. Daarna weer even in de auto naar restaurant Zeezicht. Inmiddels in andere handen gegaan en iets luxer ingericht. Nog steeds erg gezellig en een erg lekkere schnitzel gegeten. Gelijk de afspraak voor het ontbijt nog even bevestigd. En toen weer tegen achten terug naar de Zeilschool voor het serieuze werk. Aldaar de taken verdeeld over de borden, PC-route en niet te vergeten de video route. Die 3 kwartier voorbereiding kun je best gebruiken zeker als je ook nog even een kopje koffie wilt wegwerken.

Om 20:48 was het zover team EVA mocht vertrekken. Post één redelijk snel gevonden. Daar de boekjes gekregen en meteen de essentiele aantekeningen overgenomen. Welke routes zaten niet in het boekje wat is omgekeerd of verdraaid van dat soort zaken, want als je dat tijdens het lopen even vergeet ben je zomaar een hoop tijd aan het dwalen. Het wandelen ging best lekker, op een gegeven moment iets van een spettertje maar gelukkig niet al te heftig en niet al te lang daarna werd het fantastisch wandelweer. Geen wind, heldere lucht, volle maan. Bij de oppervlakkige route merkten we dat zoals gemeld het kompas echt nauwkeurig gehanteerd moest worden want al lopend hadden we iets last gehad van het draaien van de aarde (want natuurlijk hebben we recht gelopen) en kwamen toch even zo’n dikke xx meter te veel naar rechts uit. Bij route 12 toch nog even een foutje gemaakt. Die tijden sorteren blijft lastig met dat am en pm. Bij route 15 de flipporoute ook weer even scherp op de volgorde letten. En het begin punt luistert dan altijd nauw. Route 14 eindigt voor een splitsing dus …

Bij de blauwe knoop route onze natuurlijke neiging om via de malt toch het echte bier te nemen moeten onderdrukken. En dus maar even de meest nuchtere voorop gestuurd. De oversteek in route 26 was toen wij er aan kwamen scheef weggezakt en zag er niet begaanbaar uit dus omlopen. Best een stuk. Ook de oversteek tussen ik meen route 31 en 32 werd een flinke extra wandeling, want dat was een beter alternatief dan zwemmen. Daarna niet meer in de problemen gekomen. Even kort bij de choco-post gestopt. Dit keer niet gaan zitten, want het daarna opgang komen is echt geen pretje.

En na 7 uur en een beetje konden we de nood-enveloppe weer ongeopend inleveren. Vermoeid maar voldaan gingen we aan de snert en het gele nat. Om 5 uur naar onze kamer gegaan en gepoogd om nog even wat te slapen. Nu kamer één grenst aan de aankomst ruimte en logischerwijs was het daar nog lang onrustig. Na tienen weer uit bed gekropen dat ging gepaard met het nodige gekreun, want onze lijven wilden maar moeizaam opgang komen. En voor het aantrekken van je schoenen heb je dan erg lange armen nodig. Enfin om 11 uur zaten we heerlijk bij Zeezicht aan een uitgebreid ontbijt en konden we de GPS informatie via de laptop op een kaartje plotten.

En zo zagen we hoe we onze 25,6 km gewandeld hadden.

Nogmaals dank voor het organiseren van het event.

Met vriendelijke groet,

René Wilms,

Namens team EVA

 

Reacties zijn gesloten.