2006 – Boebqualottas & Tabasko

Teams Boebqualottas/Tabasko nog nooit zo gemotiveerd aan de start verschenen als op 17 november!

Wat hieraan te grondslag lag was ongetwijfeld het feit dat we met onze meest internationale samenstelling ooit deelnamen. Onze nestor van de beide teams, de vorig jaar nog door pech geplaagde Dick Scholder (waarvan ik veronderstelde dat hij nooit meer mee zou doen, wat dan op zijn beurt nog eens als zeer begrijpelijk zou worden beschouwd) heeft zelfs zijn in Bristol (voor niet Wampexers==>Engeland) wonende dochter Stéphanie speciaal voor de Wampex “in laten vliegen”. (Als je dan niet met het Wampexvirus besmet bent … dan weet ik het niet meer) Verder worden onze teams ook al jaren bemand door deelnemers uit oa. “de Veluwe” en Duitsland. De in Heidelberg wonende Erwin Zwemmer is onze Die-Hard man die elk jaar speciaal voor de Wampex de tocht richting het westen onderneemt. Zoals ieder jaar vangt onze Wampex-dag aan met een bakkie koffie en aansluitende lunch in ons “Stam restaurant” Hajé in Heerenveen waar het weer beregezellig was.

Aangezien we met z’n alleen een slaapplaats hadden gereserveerd voor de overnachting bij De Lauwer konden we nadat we de slaapplekken hadden ingericht de opdrachten op de borden op ons gemak gaan noteren. Onze starttijden waren Boebqualottas 17.04 uur en voor Tabasko 17.20 uur.

Het verbaasde ons dan ook dermate dat we elkaar na de 5de opdracht weer tegen kwamen. Hier bleek later dat team1 zich had vergist in een vervolg opdracht…..hun enige uitglijder van de avond, wat hun op 2 extra kilometers kwam te staan en uiteraard het nodige tijdsverlies. Het vervolg van de opdrachten werd zonder problemen uitgevoerd. Ed Landman had, in de veronderstelling dat de scheidende chocoladepost dames deze wampex nog aanwezig waren, voor beide een chocoladeletter

meegebracht. Hij had hierdoor zo’n extra gewicht in zijn rugzak, dat hij de rest van de toch na de chocoladepost met een stok ter ondersteuning moest vervolgen. Team Tabasko raakte steeds meer in een euforische stemming toen bleek dat zij bij post 4 als eerste aankwamen……en deze koppositie hebben ze tot de finish niet meer afgestaan. Het is weer eens wat anders om i.p.v. achter in het deelnemersveld binnen te komen als eerste in een lege aankomstruimte binnen te komen. Je

vervolgens lekker bij de openhaard te kunt nestelen en dan zo druppelsgewijs de volgende teams binnen te zien komen. Na op het 2de team te hebben gewacht om nog wat na te praten konden we dan ook dankbaar van de slaapruimtes gebruik maken, nadat de oordoppen in waren gedaan overigens, want een houtzagerij in volbedrijf maakt minder kabaal dan 12 wampexers die net 7 á 9 uur door het veld hebben gelopen. Als besluit van ons Wampex-weekend hebben we met uitzicht op Schiermonnikoog lekker een ontbijtje gescoord aan de haven. Rest ons alleen de hartelijke dankzegging aan de organisatie door te geven voor deze, voor ons bijzonder goed geslaagde, 31ste Wampex. We hopen volgend jaar zeker weer van de partij te zijn.

 

Met vriendelijk groeten,

 

Bas Kooij

Reacties zijn gesloten.