2006 – Loopgips

Afgelopen vrijdagavond liepen we onze eerste Wampex. Onze groep bestond uit 5 personen en op één na had er niemand ervaring met survivals en kompastochten. Maar we hadden er allemaal erg veel zin in en we hadden de verslagen van de voorgaande jaren gelezen dus we wisten een beetje wat ons te wachten stond.

Omdat we niet precies wisten wat nuttig was en wat niet namen we ook de voorbeelden over van het bord. Onze groep werd omgeroepen en we mochten starten. Met het wedstrijdformulier in de hand naar de hoofdingang. Nee! De route begint in het gebouw. Wie heeft de eerste aanwijzing gevonden? ZO eruit. Dan nemen we de achterdeur. Buiten werden de routeboekjes uitgedeeld. De eerste zoekopdracht werd ook beschreven. Ga met de spiegel…wie had de spiegel? Gelukkig was de opdracht ook te doen zonder spiegel.

Daar gingen we het bos al in. Het kompas hadden we niet voor niets meegenomen en ook de tips van het startbord werden toegepast. We kwamen bij een oversteek in een sloot. Het was leuk om te zien dat alle groepen elkaar hielpen. Als de laatste van de voorgaande groep van de oversteek af zou gaan dan werd er gewacht om de balk stabiel te houden tot er een persoon van onze groep de plek kon overnemen en dan pas gingen ze door. Jammer alleen dat we er daarna achterkwamen dat we hadden kunnen omlopen. Maar goed, we waren niet nat geworden.

De grote kompasoversteek ging goed en uiteindelijk kwamen we bij de klokken route. De aanwijzing was door bijna iedereen van onze groep opgeschreven. Toch hadden we er een beetje moeite mee. Gelukkig kwam er een Wampex-fan langs die mee had gedaan aan een van de voorgaande avonden. Hij was hier omdat hij de Wampex heel erg leuk vond en in de buurt woonde. We vertelden enthousiast dat dit onze eerste was en daarom lichte hij een tipje van de klokkenroute-sluier op.

Hierna weer een stukje kompas route en toen ging het verkeerd. We waren in de doppenroute beland en helaas was dit pas twee routes later de bedoeling. Vreemd, toch maar even zoeken en uiteindelijk hebben we besloten om deze route te nemen. De vlotte kris kras route ging lekker vlot en lekker kris kras.

Het militaire oefendorp was leuk om een keer te zien en ook het gangenstelsel was gaaf! Veel verderop kregen we moeite met de oleaat- en de striproute. Was de ene route geëindigd? Was de andere route al van toepassing? Gelukkig kwamen we voor de tweede keer de man tegen die toeschouwer was. Hij heeft ons op het goede spoor gezet en we liepen weer goed.

We keken uit naar de choco en na een korte pauze gingen we weer verder. Nog een paar routes te gaan. Uiteindelijk waren we bij het eindpunt=startpunt en de snert smaakte erg goed.

Organisatie, erg bedankt voor deze leuke avond en nacht. We hebben genoten!

Groep Loopgips

Jolanda de Bont, Pieter Bosstad, Erica Jellema, Peter Jellema, Patrick Schut

Reacties zijn gesloten.