2005 – CAI mannen

Beste organisatie,

De eerste keer is altijd een bijzondere ervaring. Ook een ervaring om nooit te vergeten. Zo ook mijn eerste WAMPEX. Vorig jaar was het ook de bedoeling om mee te doen, maar toen moest ik op het laatste moment afhaken. Dit jaar de stap naar het grote onbekende wel kunnen zetten.

Mijn zwager had mij op de meest ernstige zaken voorbereid, zoals ‘natte pakken, ‘verstuikte enkels’, blauwe plekken’ etc en de ‘day after’ héél veel en héél intense spierpijn. Kort om, ik verheugde mij zeer op mijn eerste keer…..

Aangekomen bij de startplaats viel ik met de ‘neus in de boter’. Ik moest de videofilm bekijken en alle relevante informatie opschrijven. Midden in de film gestart en flink aan het pennen over hetgeen voorbij kwam. Na 20 minuten werd door één van de teamleden de opdracht enigszins genuanceerd. Ik moest alleen het deel dat betrekking had op de videoroute nauwkeurig omschrijven…. Ja, als nieuweling heb je heel wat te verduren. Later op de avond kwam het minutieus in mij opnemen van de video ons toch nog goed van pas. Meerdere keren kon ik beamen dat we op de goede weg zaten.

Dan kon de tocht eindelijk beginnen. Vanaf stap ik was het een geweldig leuke ervaring. Veel variatie in de routes. Stukken die perfect en in hoog tempo verliepen. Stukken waarbij we de weg kwijt waren (en niet alleen wij). Crisisberaad met andere groepen. Dwars door het kreupelhout. Stukken waarbij we even ‘alleen op de wereld waren’. Ik kon wel merken dat ik beschikte over ervaren teamleden. De opdrachten goed lezen en bij twijfel gewoon terug naar het laatste zekere punt. Overleg bij twijfel, maar ook doorpakken als het nodig was. Kortom, het team functioneerde zoals het hoort.

Het weer was super. Heldere nacht en licht vriezend. Ook het actiegebied was bijzonder goed gekozen, met veel variatie. Als het leuk is dan…vliegt de tijd om. Ik had niet het gevoel er 9,5 uur over gedaan te hebben. Bij aankomst een bakje snert en een welverdiend biertje. Mijn eerste keer zat er op… Het had nog wel wat langer mogen duren…..

Tot volgend jaar, groet van een ingewijde CAI-man

Reacties zijn gesloten.