2005 – Sisteract

Hallo mensen,

Nou eindelijk was het dan zover……… 18 november ga ik mijn eerste WAMPEX lopen, na 2 jaar aandringen van Ellen ( Jorg) is het er dan toch eindelijk van gekomen.

Terwijl Piet Paulusma steeds mooier ( lees: natter, kouder ) weer voorspelde afgelopen week en zeker voor de zaterdag ( hagel , regen en nachtvorst) kreeg ik er steeds “meer “zin in.

Maar goed; wie A zegt gaat zeker ook B zeggen, en al helemaal als je Melinda heet.

Dus hier en daar de beste materialen geleend ( rugtas, camanches, wollen hemmetje en degelijke regenkleding) en de supermarkt doorgestruind voor energieverijkende voedingsmiddelen die ik mag eten ( voor de intimi; ik volg nu al 2 weken een afvalrace met goed resultaat moet ik zeggen).

Vrijdagochtend nog gewoon gewerkt en om 15.30 uur vertrokken bij Ellen thuis.

Ons team; SISTER ACT (miste helaas 1 lid ivm ernstige knieklachten) gevormd door Ellen Jorg, Karin Jorg, Jaqueline Jorg et MOI; waren redelijk op tijd aanwezig in Bakkeveen, dus we hadden meer dan genoeg tijd om ons in te lezen, de video te bestuderen, de memory’s in ons op te nemen en nog een goede maaltijd te nuttigen.

18.00 onze vertrektijd; WE GAAN; Het was prachtig weer, begon al lekker koud te worden PRIMA!!!

Na zo’n 5 uur lopen ( eigen route zoeken dmv hits, puzzels, maanstanden, morsetekens, kompaslezen, lintjes-bierdoppen-damstenen-witte schroeven route’s bepalen) kwamen we een controlepost tegen. Snel een stempel gehaald en …..oh ja; hoeveel kilometer hebben we nog te gaan???

Jullie hebben er 10 gehad!!!…………… OOOHHHHH dus we zijn nog niet eens op de helft > mijn lichaam zegt van wel hoor! Pijn in mijn kuiten, onderrug (is mijn rugzak toch iets te zwaar?) gevoelloze tenen links… en paar pijntjes die ik zo nu en dan voel.

Maar we gaan door……………………… Met een touwbrug ( touw boven;touw onder; dreksloot van anderhalve meter onder je, en dan naar de overkant van een sloot van ongeveer 8 meter breed……COOL!

Koud was het inderdaad wel maar dat is eigenlijk ook wel lekker, je moet alleen niet te lang stil staan en we danken God op onze blote knieen dat Piet P het weer eens niet goed heeft, het is kraakhelder weer en DROOG!.

Over sloten gaan we met zelfgemaakt “pontons” gemaakt van blauwe vaten met houten balken of bedspiralen, dus maar op handen en knieen naar de overkant.

Over bevroren gerooide maisvelden en gerooide aardappelvelden lopen zodat je je stevige schoenen echt wel nodig hebt wil je niet door je enkels wilt gaan.

Dan de chocolade post ( hoeveel km nog te gaan? (vragen we stiekum tussen het schenken door aan de boerin) Nog 8 ! zegt ze lachend ( zij wel) en vraagt of we nog een stukje oranje koek willen want de WAMPEX bestaat 30 jaar! Dat valt ons niet tegen; nu gaan we verder op karakter.

Na wat paracetamolletjes, plasjes, flesjes vullen en de buik vol met lekker warme chocolade melk gaan we verder.

Dan ( nog ongeveer 4 km voor de finish ) het ( wat later blijkt ) laatste maisveld; wat loopt dat K..!!!

We zijn het zat, zijn moe, hebben pijn hier en daar en ohja ook nog daar…….. kortom we gaan door. We peppen elkaar weer op en gaan voor de snert aan de finish die we al bijna kunnen ruiken.

Eindelijk zien we de toren van het doolhofpark “Dundelle” in Bakkeveen weer, het is 06.10 uur zaterdag ochtend (19/11) en zijn zoals dat zo mooi heet; moe maar voldaan.

Ik heb het geflikt, heb trek ik snert ( wat ik eigenlijk helemaal niet mag eten, maar een half kommetje kan toch geen kwaad?????) en wil daarna zo snelmogelijk mijn bezweten shirt en schoenen uit!!!!! Lachend zie ik dat mijn stappenteller goed zijn best heeft gedaan met het tellen van mijn stappen. 53430 stappen, 42.23 kilometer en 1813 calorien verbrand ( hoeveel kilo is dat ongeveer?) Toch leuke bijkomende wetenswaardigheden hahahaha!

Als we naar de auto lopen moeten we potverdorie ramen krabben en zijn we helemaal verkleumd als we in de auto zitten. Kacheltje op 100 en crossen naar Lemmer.

WE WILLEN NAAR BED!!!!!!

Om 12.45 uur zaterdagmiddag wordt ik wakker, Sinterklaas zal nu al wel in Lemmer zijn aangekomen, ik stap in een lekker heet bad en ben trots op mezelf!

Lekker rozig op de bank is bij nader inzien toch niet helemaal zo’n goed plan……… Ik ben zo stijf als een deur!

Zondagmorgen; ff plassen, maar die deur kon nog stijver; hoe krijg ik nou dat 2e been uit mijn bed?

Ik wil in beweging, wandelen, lekker buiten zijn. Dus typ ik snel dit verhaal(tje) af en ga!

Groetjes Melinda

PS: Zijn er nog echte mannen die dit ook graag eens willen meemaken????

Kees is namelijk stinkend jaloers op mijn ervaring en wil ook eens…
Wie gaat er met hem mee?????

Reacties zijn gesloten.