2005 – Kronkels

Vrijdag 2 december 2005

Eindelijk, het is weer zover, de WAMPEX is weer aan de beurt. Deze keer zelfs nog een week langer moeten wachten maar dit was uiteindelijk ook nog een goeie zet. De laatste vrijdag van november was het bar slecht weer. En aangezien we vorig jaar ook al in de stromende regen waren vertrokken wilden we dit jaar wel iets betere weersomstandigheden.

Het begin was nog even spannend. We waren met 5 personen uit Winschoten vertrokken en de 6de zou zich in Bakkeveen bij ons voegen, alleen hadden we haar nog nooit gezien. Maar als er dan een jongedame alleen aan komt lopen dan zie je gelijk waar je aan toe bent. Even kennis maken en de groep was direct compleet. De rest van de tocht zijn we met 6 personen actief geweest.

Het begin van de tocht ging gelijk goed, “verlaat het pand in ZO richting”, was de eerste aanwijzing. Ga dan niet eerst naar buiten en bepaal daar de richting maar begin de tocht voor de tafel van de wedstrijdleiding. Dan ga je aan de andere kant het pand uit en zit je gelijk op de route naar het zwembad. Dat zwembad kwam me erg bekend voor van een eerdere wampex een paar jaar geleden. Ja, het was mijn 6de WAMPEX al weer.

Het zwembad, de doolhoven, de uitkijktoren, tot en met route 8 ging alles van een leien dakje. EN TOEN GEBEURDE HET! Even niet opletten en je bent zo 2 uur verder. Uiteindelijk kwamen we toch weer op het juiste spoor en konden we de tocht weer vervolgen.

Bij route 27, de aardige draadjes route, liepen we vlak langs een brede, groene sloot. Helaas zag niet iedereen dat het een sloot was want “Cees” zou er wel even overheen lopen. En Cees verdween tot zijn middel in het water. Oh, Cees!!! Hoorden we achter ons roepen. Gelukkig had Cees droge kleren bij zich en waren we daar dicht bij de chocopost.

Bij de elfstedentocht werden we bijna op het verkeerde spoor gezet door 2 groepen die resoluut een bepaalde richting opliepen. Toch maar even het kompas gebruiken en toen werden we een heel andere kant opgestuurd. Gelukkig maar want zo werden we richting Dokkum geleid en kwamen we uiteindelijk weer in Leeuwarden terecht. Het is een felicitatie waard voor de mensen die elk jaar weer met verrassende dingen op de proppen komen. En bedankt, organisatie, het was weer een erg leuke tocht.

Voor de statistiek: We hebben 39.997 stappen gemaakt, 30,082 kilometer gelopen. We hebben er 11,42 uur over gedaan en 3 letters gemist. Uiteindelijk leverde dat plaats 107 op.

De andere ploegen uit het Lucas: Spoodies (140ste), Obsies (167ste, 1 gemiste post) en de Rangers. Jullie hebben je best gedaan maar zijn na 14 uur in de bus gestapt. Erg knap van jullie dat jullie zo ver zijn gekomen met 6 nieuwelingen, volgend jaar beter.

Natuurlijk komen we volgend jaar weer, gewoon weer de laatste vrijdag van november. (sorry, het wordt weer de 1e van december, lees ik net op de site). Mensen bedankt en succes met de voorbereiding voor 2006.

De Kronkels,

Margo, Ylona, Lennart, Henk, Richard en Rob.

Reacties zijn gesloten.