2004 – Off Track

Verbaast waren we, misschien wel geschokt. Bij de startlocatie, wederom in het mooie Lauwersoog, waren er bijna geen aanwijzingen op het bekende bord. Natuurlijk wel de bekende maanstanden en flippo koppies en een enkele verdwaalde opdracht. Echter geen memories en geen film om aan terug te denken tijdens de moeilijke periodes tijdens de tocht. Kortom voor ons gevoel een makkie…….. totdat de zieke geest van de organisatie de kop op stak en ons op sommige momenten radeloos het donkere dierenbos in te sturen. Zo dat waren enkele reflecties vooraf.

Wij Off-Track uit Assen hadden ons dit jaar goed voorbereid. Enkele wandeltochten vooraf om wat kilometers in de benen te hebben en natuurlijk de blik vooruit waar het dit jaar gehouden zou worden. Waar in het noorden van het land kan je nog een WAMPEX uitzetten voor zoveel deelnemers ? Gelukkig is de spanning lang hoog gehouden en ineens wisten we het…. Het Lauwersmeergebied. Uurtje rijden, de auto op een parkeerplaats van de organisatie gezet en rustig met de nodige spanning naar het startpunt gelopen. Om kwart voor acht mochten we van start en dat ging gelijk al goed. Na dertig meter hadden we de eerste letter al te pakken en een omschrijving dat de waarheid in het midden zou liggen.

Tijdens de eerste wateropdracht op het vlot kwamen de herinneringen aan de voorgaande edities weer boven. Lekker terugblikken en mijmeren totdat de eerste van het vlot af stapte en de rest (zittend) ging helpen. En dat had hij niet moeten doen. Het punt waar we aanlanden was ook een vlot en met het gewicht van drie volwassen kerels stond dit gevaarte bijna op zijn kant met alle gevolgen (nat zitvlak) van dien. Een geweldige opening van deze 29e WAMPEX. Voor de meeste van ons was dit de vijfde keer en met alle voorbereidingen hadden we de meeste opdrachten snel door. Uitgestrekte letters, het volgen van conservenblikjes en bierdoppen met een randje door het donkere dierenbos ging ons verbazingwekkend goed af. We konden snel doorlopen en voordat we het wisten stonden we bij een spoorwegovergang en vijf minuten later (na een tocht door het riool) wisten we dat we te gast waren bij de Koninklijke Landmacht. De opdracht die volgde was ook geheel in de trant van het leger, en binnen de gestelde tijd konden we toch onze letter vinden. Mooie opdracht, petje af voor de organisatie om dit voor elkaar te krijgen. We hebben genoten van de tocht. Ondanks een enkele sneeuwbui, wat hagel, een beetje regen en heerlijke harde wind (soms heet de plek ook wel Lauwerswaai) was de tocht niet echt zwaar.

Alle opdrachten waren goed te doen, behalve die ene. Het zal wel aan ons zelf hebben gelegen want we hebben bijna een uur lopen zoeken naar een reflector onder een bepaalde hoek. Met ons hebben velen door de nacht lopen dolen. Bij toeval, toen we weer helemaal terug waren gelopen naar de Chocopost zonder chocolademelk, zagen we onder een geheel andere hoek de bekende reflector. Een zucht van verlichting, gevolgd door toch de chocolademelk en een mooie wateropdracht konden we naar het einde van onze WAMPEX denderen. Dit vereist voor ons de nodige evaluatie……….

Organisatie, bedankt voor alles, de ideeën, de moeite en waarschijnlijk de lol die jullie zelf hebben gehad en het plezier dat we wederom dit jaar zelf hebben ondervonden.

Off-Track uit Assen

Reacties zijn gesloten.