2003 – Cornolio’s II

Verslag van de 28e WAMPEX gelopen door de Cornoleo’s II

Deelnemers:

Herman Grooters, Idske Dijkstra, Evelien de Joode, Bert Muurman, Albert  Mulder, Jan Berends

Wanneer: 28 november 2003

Volgens een strak geregisseerd schema waren alle deelnemers om 17:00 uur aanwezig in Café restaurant de Hanenburcht in Appelscha. Bij aankomst val je direct in die typische WAMPEX sfeer. Veel mensen die geconcentreerd proberen zoveel mogelijk informatie over te nemen van de verschillende presentaties. Een groot tweezijdig informatiepaneel met heel veel informatie, een presentatie op een PC, een videofilm en een audiopresentatie. Omdat we de taken van tevoren al hadden verdeeld (overgecoördineerd?), wist een ieder van ons team gelijk waar te beginnen. Gelijk bleek ook dat dit soort zaken plannen erg moelijk is, want de audioroute was nieuw… 18:20 uur mochten we vertrekken.

De eerste te lopen route stond op de informatiepanelen als een moeilijk gespelde route waarbij de theorie was dat de volgorde van letters weinig uitmaakt, als de eerste en laatste letter van een woord maar op de juiste plek staan. De tweede route was een letterlijk gespelde route. Route nummer 3 was de audioroute, en route nummer 4 was een SMS-route waarbij je door het intikken van de code op een mobieltje je de juiste route te lezen kreeg. Hier bereikte we dan de eerste post aar we het routeboekje uitgereikt kregen. Als je van deze vier in de Hanenburcht dus een route gemist had, was de WAMPEX nu over. Bij post 1 moesten we een regengoot vullen met water. Deze kon dan een paar meter verderop in een emmer leeggekiept worden waardoor route nummer 5 zichtbaar werd. Route nummer 6 was met behulp van wat licht kompaswerk een drietal bankjes opzoeken. Route nummer 7 was ook niet al te moeilijk, en de kentekenplaatjes van route 8 liep ook als een trein. We begonnen ons af te vragen of we wel aan de juiste WAMPEX meededen. In vergelijking tot vorig jaar was het allemaal wel heel erg gemakkelijk, en ging het wel erg voorspoedig.

Ok route 9. De Flippo route. Dit was even opletten want dit was een zogenaamde omgekeerde route. Volgens de informatieborden moet je als de flippo naar links kijkt rechtsaf. Kijkt de flippo naar rechts, dan moet je linksaf. Maar dat moest dan omgekeerd. Sjouwen dan maar. Het viel allemaal mee. Totdat we memorie 1 moesten vinden…… Een rood touw om een boom geknoopt. Nadat we ongeveer een uur hebben verloren met heen en weer lopen bereikten we gelukkig weer het startpunt van route 9. Bij Flippo 4 (van de 9) zijn we de eerste keer dus fout gelopen! Vervelende was dat je al fout lopend toch op het vervolg van de route uitkwam waar een fout-wampie ons op het verkeerde been had gezet. Onze fout zat niet in de dubbele paden, maar in het overslaan van een zijpad waardoor we dus een kruising te vaak rechtdoor zijn gegaan. Waarschijnlijk hebben we hier dik een uur tijd verspeeld. Vanaf hier dan maar vol goede moed verder met route 10. De omslachtig beschreven route. Het stuk door het bos was iets langer dan verwacht, maar we kwamen toch op het pad uit waar we (in tegenstelling tot sommige andere teams) netjes met de oostenwind mee liepen. De klokkenroute leidde ons langs een meertje waar een lawaaiige jeugdige versie van een wampex werd gehouden. Onze post aan het begin van route 12 lag bij een grote weg die we over moesten steken.

De geknipte oleaatroute werd nog even lastig gemaakt door werkzaamheden van staatsbosbeheer (?) die voor een extra rechtsaf hadden gezorgd aan het begin van de route. De pijltje bolletje route was nieuw voor ons, maar goed te begrijpen en leverde dus ook geen problemen op. Route 15 had Albert ergens op de panelen gezien, en liep ook gesmeerd. Tot en met de post voor route 19 liep alles weer op rolletjes. Route 19 moest eigenlijk gelopen worden op een lampje die aan de overkant van een zandvlakte stond opgesteld. Helaas gooide de mist hier roet in het eten en werd het een ‘blinde kompasloop’ over een paar kilometer. Uiteindelijk kwamen we wel goed uit. De opdracht met de vlotten bij aanvang van route 23 maakte duidelijk waarvoor de paraplu mee moest. Zonder dit kleinood zou degene die de route moest lezen enorm nat zijn geworden. De klinkers in de paddenroute waren erg moeilijk te zien. Hier dus wat meters extra gelopen. De hierop volgende kompasroute was weer geen enkel probleem. Bij de aan het einde van deze route geplaatste post moesten twee deelnemers op een karretje over een slalomparcours worde voortgetrokken. Aan het einde van dit parcours was de volgende route te lezen. Deze korte route na de post was wel heel erg kort. Het koste meer tijd om deze route over te schrijven dan de route te lopen. De opdracht bij de laatste post hebben we met dank aan de door Herman meegebrachte vuilniszakken snel kunnen uitvoeren. Het ‘mini-bootje’ werd door Herman zo ongeveer tot aan het paaltje met de route geduwd, terwijl de andere teams een flink stuk moesten peddelen. Na de route met de rood-witte lintjes de PC-route gedaan die ook feilloos was overgenomen.

En dan route 34 de ‘Gecodeerde paaltjesroute’. 6xBlauw+ tot een asfaltweg (6 blauwe paaltjes aan de rechterkant van het pad tot een asfaltweg) was goed te doen. Vervolgens zoek 1xOranje- (zoek 1 oranje paaltje aan de linkerkant van het pad). Dit paaltje hebben we helaas niet mogen vinden….. De 2xBlauw+ tot memorie 7 is ons dus ook niet gelukt. Het startpunt van de Laatste loodjesroute (de laatste route voor de finish hebben we dan ook niet gevonden. Gelukkig waren we wel weer zo dicht bij De Hanenburcht, dat we deze wel konden vinden en we dus om 3:45 uur achter een heerlijke kop erwtensoep konden kruipen. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde WAMPEX. De organisatie heeft er weer een leuke tocht van gemaakt, die volgend jaar wel weer wat langer en moeilijker mag zijn.

Reacties zijn gesloten.