2003 – Nachtvlinders

Voor ons was het de eerste keer dat we aan deze Wampex meededen. Ons motto was “meedoen is belangrijker dan winnen” en daar zijn we dan ook echt voor gegaan. De start verliep redelijk soepel maar bij de flipporoute ging het helemaal mis. Wij hadden behoorlijk lopen dwalen waarbij we het geluk hadden dat we over een dagcamping kwamen waar we heerlijke koffie, thee en chocolade dronken met natuurlijk de nodige snaai erbij. Nadat we een heel eind terug waren gegaan, werden we uiteindelijk door twee medewerkers weer op het goede pad gezet en ja hoor eindelijk de boom met het oranje touw gevonden. Daarna ging alles weer redelijk totdat we er tijdens de klokkenroute achterkwamen dan we onze kaart verloren waren.

Na overleg besloten dat we dan maar zonder kaart door zouden gaan. Gelukkig bleek bij een volgende post dan een andere groep onze kaart gevonden had. Als dank hadden wij deze voorzien van milky ways en nog wat nuttige informatie voor het vervolgen van de tocht. Nadat we nog een keer fout gelopen waren n.l. richting krimpende wind i.p.v. ruimende wind kwamen we bij een leuke wateropdracht . Hier klommen de vier vrouwen op het vlot. Wij wisten al dat ons een leuke verrassing te wachten stond omdat er voor ons een hele boze man van het vlot kwam. Hoe had die vervelende organisatie het in hun hoofd gehaald hem nat te sproeien met dat vieze water (en dit is nog heel netjes uitgedrukt). Wij moesten er erg om lachen en vonden het wel een leuke grap.

Na nog een tijdje naar lintjes gezocht te hebben en via de bierdoppenroute kwamen we bij de volgende wateropdracht. Hier gingen twee heren in het bootje heen maar kwamen lopend door het water weer terug. Hilariteit alom. Omdat de opdracht toch nog niet helemaal duidelijk was ging Chris, een van de heren, nog maar even terug om te kijken, tenslotte was hij toch al nat. Daarna aan de rand van het bouwland, uit de wind, op matjes en vuilniszakken gezeten om even wat bij te tanken met warme soep, broodjes en bifiworstjes. Vervolgens ging het allemaal weer redelijk en kwamen we om 4.55u bij de chocopost aan die ons uit de strijd wou nemen, maar 5.00u is 5.00u en geen 4.55u, dus we mochten door.

We kregen wel een opdracht en route geschonken en mochten gelijk door met de videoroute. Deze gaf enige problemen maar dankzij een andere groep waar wij achteraan mochten lopen is dit ook weer goed gekomen. Deze groep hadden wij op onze beurt ook weer geholpen door ze terug te roepen toen ze de paddenroute totaal voorbij liepen. Bij de laatste post, die met de paardenspreekwoorden werden ze het volgens ons wel een beetje zat. Alles werd voorgezegd en we werden geholpen met over steken en helemaal op de goede route gezet. Desondanks liepen we op deze route toch nog een keer verkeerd.

Gelukkig ging het verder goed en liepen we op ons tandvlees naar de finish waar we om 6.52u aankwamen. We hadden er dus ruim 12 uur over gedaan. Maar hoe vermoeid we ook waren we hadden er een heel voldaan gevoel over dan we het toch maar volbracht hadden. We zijn daarna naar ons gehuurde huisje in Appelscha gegaan om te gaan slapen en zijn zondag pas weer richting huis vertrokken. Volgend jaar zijn we vast weer van de partij. Wij willen de organisatie en alle vrijwilligers die toch maar liefst drie keer hun nachtrust voor ons opgeofferd hebben van harte bedanken.

Het was Klasse.

De Nachtvlinders

Reacties zijn gesloten.