2003 – WâldWrotters III

Onze wampex begon eigenlijk al begin 2003, want van de groep die in 2002 meegelopen heeft waren er maar drie die weer mee konden/wilden. Dus wij zijn naarstig op zoek gegaan naar invallers en op het laatste moment hadden we toch weer een team bij elkaar. Na een gezamenlijke maaltijd zijn wij ongeveer 17.30 uur vertrokken naar Appelscha waar wij even voor zessen konden beginnen aan het verzamelen van de laatste informatie. Onze starttijd was om 19.16 uur maar uit het verleden is wel gebleken dat ruim een uur van te voren aanwezig zijn geen overbodige luxe is. En dat bleek ook dit jaar weer het geval; met een SMS-, PC-, video- én een audio-route.

Daarnaast nog de twee gebruikelijke aanwijzingsborden. De taken werden verdeeld en voor wij mochten vertrekken hadden wij zelfs nog even tijd voor een bakkie koffie. Om exact 19.16 uur mochten we vertrekken. Er werd afgesproken dat we bij twijfel beter op een kruispunt een kwartier konden overleggen dan dat we een half uur verkeerd zouden lopen, en met die gedachte gingen we vol goede moed op pad.

De aantekeningen van de eerste vier routes werden erbij gehaald, onder andere de audio- en de SMS-route. En dat bracht ons zonder problemen bij de eerste controlepost waar ook de eerste wateropdracht ons opwachtte. (Zij het dat het water hier nog maar mondjesmaat stroomde.) En waar de routeboekjes uitgedeeld werden. Hier volgde ook onze eerste pauze, niet omdat we al moe waren, maar om de ontbrekende routes zoals de PC en de videoroute en route 15 bij te schrijven in het boekje. Daarna werden alle routes gecontroleerd op volgorde en alleen de routes na de posten ontbraken nog, dus dat kwam wel goed. Na route 8 kwam de flippo-route: Aantekeningen erbij: flippo-route is omgekeerd. Dus daar zouden wij niet intrappen. Maar de eerste flippo (volgorde boekje) zou ons over een mooi verhard fietspad sturen. Met onze “wampex-ervaring” leek ons dat wat vreemd en dus kwam er enige twijfel boven. Totdat Marlies, onze enig vrouwelijk teamlid, bemerkte dat de flippo’s in de neus genummerd waren. Dankzij Marlies lieten wij ons dus niet bij de neus nemen. Klasse Marlies!!!

De volgende routes hebben we door goed te lezen en klok te kijken ook overleefd, maar bij route 14 kwamen we een nieuw grapje tegen; de omgedraaide route. De “globale positie route” ging ook goed al heb ik nog één vraag aan de organisatie: wat betekent die “RD”?? Bij route 18 werden de stripfiguren naar voren geschoven en nam Roland plaats achter in de bus. Ondanks zijn “ervaringen” met de wampex blijft de striproute voor hem een raadsel, maar als hij dat ene weggetje naar rechts niet had gezien waren wij nu waarschijnlijk nog niet binnen geweest. Aan zulke invallers heb je wat, en daarom mag hij volgend jaar weer mee.

Na de striproute merkten we eigenlijk pas hoe mistig het was geworden. En juist nu moesten wij aan de grote kompasoversteek beginnen. Het was inmiddels zo mistig geworden dat wij niet verder dan 50 meter konden zien. En dus werd het voor ons een hele lange oversteek: richting schieten, 1 naar voren sturen, aansluiten, weer 50 meter, richting schieten, 1 naar voren, enz……. Waar heel veel teams te veel naar links uitweken, weken wij achteraf gelukkig te veel naar rechts af, waardoor wij wel de goede rode paaltjes vonden voor het vervolg van de route.

Het eerste rood-witte lintje van route 23 liet zich door de mist ook moeilijk zien, maar daarna ging het wel weer. Bij route 30 was ik blij dat je de wampex met een team loopt want ik (Johan) zou bij kruising naar het noorden zijn gegaan. Ware het niet dat iemand anders voorlas dat we N en Z moesten laten liggen. Ik heb dit uiteraard ter plekke niet gezegd dus ik ben benieuwd of ze dit ook lezen.

Met de geur van de snert al in onze neus vervolgenden we de laatste routes foutloos al moesten we hier en daar nog wel even zoeken. Maar bij de finish viel ons enige opluchting ten deel: we hadden alle letters gevonden.

Namens de Wâldwrotters III wil ik de organisatie heel hartelijk bedanken voor al weer een zeer geslaagde wampex, tot volgend jaar.

Wâldwrotters III (Dave, Ronald (alias KlukKluk), Theo, Marlies en Johan)

Reacties zijn gesloten.