2002 – Gruppo Sportivo

Verslag van 22 nov. 2002 van Gruppo Sportivo. Dit jaar moesten we noodgedwongen met 4 man starten, 4 weken geleden kreeg Één van de groep een kijkoperatie aan zijn knie en een andere lid was door zijn knie gegaan. Dit was dubbele pech voor ons want de Ééne is onze schrijver in de ploeg die de letters in de route en alles wat er meer genoteerd moet worden bijhoudt. De andere is onze voorloper, hij is bijna overal bekend in Friesland en vooral de omgeving van Bakkeveen en Appelscha, (dit kan soms in je nadeel werken maar meestal in ons voordeel).

De laatste die bij de groep is gekomen is het haasje, de waterpartijen zijn voor hem. Dan hebben we nog twee personen die de videoroute en de computer goed in hun geheugen opnemen. Mijn functie is die van het KOMPAS, de jongens gaan dan blind op mij af maar ik maak wel eens een foutje. Met zijn allen bekijken we de notities en de aanwijzingen die op het grote bord staan. Dit jaar waren we wat vroeger bij de startplaats omdat we met twee man te kort kwamen om alle aanwijzingen te kunnen noteren.

Wij zijn gestart om 18.24 uur en tot aan de eerste post ging alles gesmeerd, we waren als 29e ploeg gestart maar bij de post aangekomen waren we de 6e ploeg die daar aankwamen. Bij die post was een aanwijzing hoe verder te gaan en daar gingen blind de fout in We gingen links inplaats van recht zoals de bedoeling was. We kwamen weer bij de Stripe uit en toen wisten we dat we fout zaten, we hadden er bijna 20 minuten over gedaan en nu moesten ook weer 20 minuten terug lopen. Terug bij de post hadden we gelukkig het goede weer snel te pakken maar het had ons wel 40 minuten gekost.

Het ging weer als een speer tot dat we bij nr. 15 de vectorroute kwamen en waar we Memorie 2 moesten zoeken. We zagen de boomstam wel maar we dachten dat dit niet de goede was, we zijn doorgelopen naar de volgende kruising en daar aangekomen liepen daar verscheidende ploegen naar iets te zoeken. We hadden ondertussen al door dat we weer fout zaten, de boomstam die we gezien hadden moest toch de goede zijn, weer terug gelopen maar we waren weer zo’n 20 minuten kwijt.

Bij de bewuste boomstam pikten we de route weer goed op. Alles liep darna weer op rolletjes, maar we hadden ondertussen een paar letters gemist, de twee man die we misten begon ons en beetje wat de letters betreft op te breken. Alles ging goed tot we bij route 30 het grote kenteken route kwamen.

De eerste twee kentekenplaten konden we nog wel vinden maar ondertussen was de mist op komen zetten en daarna zijn we een paar graden misgelopen en met die mist gaf de zaklamp ook niet veel. We kwamen achter de CHOCO_POST uit in plaats van de andere kant te komen, we waren de palmbomen route mis gelopen. Bij de choco-post bleek dat twee van onze groep blaren als duiveÉieren op hun voeten hadden. Toen we de choco-post verlieten gebeurde dit tegelijk met nog een groep dit bleken de V-BOYS uit Gorredijk te zijn. Deze ploeg was zo’n drie kwartier na ons gestart en nu bleek dat de twee keer dat we ons een beetje verlopen hadden ons nu parten ging spelen.

We hadden ongeveer hetzelfde tempo en we liepen dan ook gezamenlijk verder. Route 36 de Blinde Coördinaten was voor de twee jongens van ons met de blaren een martelgang, maar we konden de andere groep nog redelijk volgen tot dat we bij route 39 de eenvoudige route kwamen daar moesten we groep laten gaan, Één van onze groep kon bijna niet meer lopen zo’n last had hij van zijn blaren (en hij kreeg blaren omdat hij normaal op schoenen liep maar dit maal liep hij op laarzen en dat brak hem op).

De laatste twee routes hebben we rustiger gelopen zodat de gehele groep dan Één geheel bij de finish zou aankomen. Bij de finish bleek de als 9e ploeg op dat moment binnen kwamen, we waren de eerste ploeg die route A had afgelegd terwijl er nog 14 ploegen buiten die route A ook liepen maar die hadden we dus al ingehaald. Onze looptijd van die avond was 8.44 uur maar we wisten nog niet wat voor straftijd dat we zouden krijgen want we hadden wat letters gemist. Na een kop snert en een gaasje bier gingen we toch voldaan naar huis maar in mijn hoofd bleven de misgelopen letters toch spelen.

Ik kon niet wachten tot het woensdag zou worden want dan kon ik de uitslag op internet lezen, wat bleek die woensdag we waren als 9e ploeg binnen gekomen en in het eind uitslag van die avond waren we ook 9e. Dus snel naar de uitslag over twee avonden daar bleken we als 15e te staan genoteerd.

Mijn hoop werd groter want onze beste uitslag in het algemeen klassement over de jaren dat we al meelopen was de 29e plaats. De week die ik moest wachten om het eind uitslag na drie avonden op internet te kunnen lezen leken wel drie keer zo lang als normaal. De volgende woensdag na het werk meteen naar boven en achter de computer want ik wilde het eind uitslag weten. En tot mijn stomme verbazing waren we in het algemeen klassement maar twee plaatsen gezakt, we waren 17e geworden onze beste resultaat tot nu toe.

Het was alleen jammer dat we zes letters gemist hadden anders waren nog hoger geëindigd. De zondag daarna hebben we als ploeg nog even na zitten te praten en we kwamen tot het eind conclusie dat we ons een uur verlopen hadden en dat de ontbrekende letters ons een beetje hebben de das om hadden gedaan anders hadden we binnen de tot tien gestaan.

We hebben de twee man die niet mee liepen eerste wel even geplaagd om te zeggen dat we zonder hen toch sneller waren en dat we er nog over moesten denken dat we hen het volgend jaar wel weer wilden hebben, maar gelukkig konden ze deze grap wel waarderen en volgend jaar hoopten ze dat ze weer mee konden doen. N

u moeten we volgend jaar wat beter op de letters letten want nu lonkt voor de ploeg een plaats binnen de top tien, maar mee doen is voor ons belangrijker dan winnen al zou dat de ultieme droom voor ons zijn. Ook wil ik onze vrouwen bij deze even bedanken die ons de dag na de wampex ons gelukkig steunen ze helpen om onze blaren en stijve spieren te verzorgen.

Groetjes en zeer zeker weer tot volgend jaar.

GRUPPO SPORTIVO

Reacties zijn gesloten.