2001 – Project 3

Wij zijn gestart met een enorm enthousiasme, het adrenaline gehalte was behoorlijk hoog. Achteraf hebben iets te weinig tijd genomen om de aanwijzingen goed in ons op te nemen en in de groep te bespreken. Wij waren bijna 3/4 uur van te voren aanwezig maar door het gedrang bij de borden, het duurde dan ook langer en duurde het ook even voordat we echt in de gaten hadden dat we aan de achterzijde moesten zijn voor de eerste proef en uitdelen van de boekjes, 1e blunder. (maar we waren niet de enige).

De tweede volgde al zeer snel bij oefening 4 en de overgang op de verraderlijke kruispunten route 5, “stel je kompas in op 38grd en loop 170 mtr in die richting”. Als we nu weer lezen dat je het bos moet bedwingen zullen we in het vervolg Kapmessen meenemen. Jullie willen niet weten hoeveel teams hier de fout in gingen, overal in het bos waren zaklampen te vinden. Hier zijn denken wij de ploegen die de eerste avond volgens jullie website “in de problemen kwamen en de keus hadden….” ook in de problemen geraakt omdat je dan niet de posten haalt. Wij hadden dit anders geïnterpreteerd, want wij hadden geruchten gehoord over “wadlopen”, dus de waterstanden maar eens uitgedraaid op Internet, en wat blijkt laag water om +/- 21.38 uur, dus als je laat start kun je in de problemen komen, opkomend water. Maar we hebben geen wad gezien. Van te voren begin je je van alles te verbeelden.

In het begin hebben we dus veel kostbare tijd en (kilo)meters verloren. De kentekenplaatjes, reflectoren en lintjes mogen de volgende keer wel iets groter en dichterbijelkaar een zaklamp van “100 mtr” was echt geen overbodige luxe. Oh ja, opmerkingen als “verder dan u denkt” bij knipperlichten en aluminium plaatjes zijn ook leuk, 3/4 uur lopen over een terrein om vervolgens een piepklein lampje te zien, leuk hoor. Wij vonden nergens op een paaltje HAA200, maar is dus gewoon water. Daar enkelen van ons wel eens in dit terrein ATB’en wisten wij dat er leuke doorwadingen in zitten van +/- 1.20 mtr, “gewone vuilniszakken zijn waarschijnlijk niet hoog genoeg?” Maar met een vlot oversteken is altijd beter dan kleddernat worden, nee dan maar met ruimende wind eromheen.

Smilies en maantjes gingen prima. Maar al met al hebben we denken we zelf meer dan 30 km gelopen, gevoelsmatig. Het weer was eigenlijk niet eens zo slecht, wij hebben de regenpakken niet aangehad, wel was het op de open vlakten koud en winderig. De schoenen krijgen we misschien wel weer een beetje schoon vooral het stuk om het “oefendorp” was soppen.

Petje af voor de organisatie en de leuke bedenksels actueel ook die Euro’s maar dan moet je de uitkomst vervolgens niet nog een keer door 2,20371 delen of vermenigvuldigen ( andere teams!). We hebben alleen nogal wat letters gemist, soms dachten we dat het beter was om zonder zaklamp te lopen omdat dan je ogen wennen. Zelfs aan het eind was de motivatie nog goed genoeg om te zeggen ” VOLGEND JAAR WEER”, we hopen dan iets eerder aan de snert te zitten. Wij wensen de teams zie vanavond moeten starten dan ook veel wijsheid en km’s toe, het terrein zal nu wel een modderpoel zijn met de regen van afgelopen week.

Wamgroet

Reacties zijn gesloten.