2000 – Reacties

Van Thys de Jong (vaste taxi-bus chauffeur van de Wampex):
Allereerst mijn complimenten voor het mooie verslag dat Jan over de tocht heeft geschreven. Zelf kan ik dit niet mooier verwoorden dan dat hij het heeft gedaan, alleen heeft hij niet constant in die luie duitse autostoel gezeten maar was hij ook s’avonds laat het fietspad aan het schoonvegen (wat hij overigs zelf smerig maakte met z’n auto) , ook dwaalde hij s’ morgens vroeg over de fochteloerveen om de laatste ploegen aan te sporen tot meer tempo. Ik heb maar 1 keer om de hulp van de trekker gevraagd, alsof ik vast zou zitten met de wampex taxi-bus op het zandpad bij “Bankenbosch”. (Ik stond 2 meter achter Jan in de kantine)

De zelfde JvdV. schrijft ook dat de tocht 2000 meter was ingekort op verzoek van Johan: zelf denk ik dat dit meer eigen belang was, want bij het proeflopen heeft hij bij monde van alle lopers gezegd dat hij bek-af was en een conditie had van een vergiet. Verder wil ik ook alle deelnemers en posten bedanken voor het prettige samenwerken. Wat betreft de portofoons, ze zijn onmisbaar zie het ongeluk de 1 avond, organisatie in het veld en de basispost die in verbinding stond met de ambulance. Maar ook op dooie momenten leuk voor een grapje. Hierbij wilde ik het maar laten.
TdJ

Van ‘Wat er ook gebeurt’:
Een goed georganiseerde tocht, leuke opdrachten. Sommige stukken land waren moeilijk begaanbaar. Dat maakt een wampex echt vonden wij. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

Van Lauwe Loenen:
Het compliment: de tocht steekt goed in elkaar! Wij hebben de nodige fouten gemaakt afgelopen vrijdag maar we moeten de oorzaken hiervoor geheel bij ons zelf zoeken. Ook al wilden we dat eerst niet toegeven, zelfs route 30 moet vast en zeker op te lossen zijn. Enkele van ons twijfelden zaterdagochtend of ze volgend jaar weer mee zullen doen. Nu doen ze dat niet meer: we komen. We hopen echter dat de tocht dan iets minder lang zal zijn. Omdat enkele te lopen stukken lange en bovendien rechttoe-rechtaan stukken zijn, zijn die door ons als saai ervaren. Wellicht ligt dat aan de gekozen omgeving met veel open veld, strakke paden/wegen en weinig bos. Het heeft ook zeker aan onze vermoeidheid gelegen. Maar we hebben de tocht volbracht en dat geeft voldoening. Dank en tot ziens.

van Zoef Zoef nog ff Doorlopen:
Organisatie bedankt!
Bijna het hele team liep voor het eerst de WAMPEX. We hebben allemaal enorm genoten en zijn bere trots op onze classificering. We weten nu ook waarom een koe vier poten heeft; hadden ze er maar twee dan staan ze de hele dag tot aan hun buik in de drek hebben we gemerkt. Volgend jaar doen we zeker mee! We blijven graag op de hoogte.
ZoefZoef nog FF doorlopen uit Baarn

van het V-Team:
Wij willen jullie de complimenten geven voor de goede organisatie. Er zit heel veel werk in om dit in goede banen te leiden. Wij vinden dat dit goed is geslaagd. Ons team wenst jullie veel succes met het organiseren van de WAMPEX 2001. Bedankt en tot volgend jaar.

van de Vliegende Grolloërs:
Wij hebben met ontzettend veel plezier de wampex 2000 gelopen.Nou is het misschien makkelijk praten als alles goed gaat, maar dat had ook mede te maken met de overzichtelijkheid waarmee de route was samengesteld. De start in Noordoostelijke richting zijn we dit keer gelukkig niet ingetrapt (in tegenstelling tot een aantal jaren geleden). Het eerste stuk ging over het fietspad en achteraf zijn wij blij dat we zeer snel van start gegaan zijn. Het bleek absoluut niet mogelijk om bijvoorbeeld op de grens van Friesland (grenspaal LA ……….At friesland links liggen ;briljante vondst) tempo te maken zonder tot je middel de modder in te glijden. Het eerste kompasdoorsteekje maakte wel heel letterlijk duidelijk waarom de boeren momenteel steen en been klagen, want wij hebben ons erover verbaasd dat het zo modderig was. Voor ons was het gedeelte bij het vennetje het lastigst. Ik denk dat wij daar ook de meeste tijd hebben verloren. Na ons opgesplitst te hebben en allemaal een alternatief te zijn nagegaan (goede tip, maar raak elkaar niet kwijt) is het toch gelukt de bolletje pijltje route (in tegengestelde richting!!!!!!!) te volbrengen. Een goede vondst vonden wij ook het tellen van de disneyfiguren. Dit voorkwam in ieder geval dat er 10 ploegen gezamenlijk door het bos wandelden. Tot mijn verbazing zag ik dat de laatste letter fout gerekend was. Ben zeer benieuwd wat daar achter zit. Zo zie je blijkbaar maar weer, in het zicht van de haven word je wat lakser. Een zeer groot compliment voor de organisatie, die, in een fantastisch natuurgebied, een even fantastische wampex hebben uitgezet en ook op de website het nagenieten extra leuk maken. Ook willen wij Fred van harte uitnodigen om volgend jaar een aantal opdrachten met ons uit te voeren of indien in goede conditie helemaal mee te lopen. Misschien kijgt hij dan een beetje berouw voor het vele “leed” dat hij en CS ons hebben aangedaan de afgelopen jaren. Tot Volgend jaar en voor de concurrentie: train ze!!!

De vliegende Grolloers

van de Vuurvreters:
De wampex 2000 was een barre tocht met lange stukken lopen. Toch zaten er voldoende opdrachten in en was het gebied schitterend mooi. Het was weer een grote uitdaging om de tocht te volbrengen. De vuurvreters zijn volgend jaar zeker weer van de partij en zullen dan in bloedvorm op het strijdtoneel verschijnen! Bedankt voor de uitstekende organisatie en succes met de voorbereidingen voor de wampex in 2001.
De vuurvreters uit Vledder

van de Turftrappers:
Wij de Turftrappers: willen jullie bedanken voor deze echte wampex. Dit is jullie echt gelukt. Iedereen had last van de spieren en dat hoort bij een wampex. Het mooie gebied dat jullie uit hadden gezocht was perfekt. Wij hopen dat er nog eens 25 wampexen volgen. Vooral de ‘wampies’, als je niet goed loopt. De Turftrappers

van Polley Grey:
“Allereerst mijn complimenten voor de organisatie van deze wampex; hij was pittig, modderig en erg nat, maar wel door een mooie omgeving. Daarnaast hebben we geluk gehad met het weer, aangezien het slechts in het begin van de avond geregend heeft en daarna droog bleef. (…) ”

van Watermanagement:
“Afgelopen vrijdag heb ik weer eens een WAMPEX meegelopen, in het team Watermanagement. Het was weer een fantastische tocht,
waar ik veel plezier aan beleefd heb. (…) ”

(Van de organisatie een compliment: Als enige(!!) van de 58 ploegen hebben jullie route 30 goed gelopen!)

van Zootje Ongeregeld 1:
“Namens het hele team van “zootje ongeregeld 1″ : bedankt. Het was weer groots. Zwaar maar groots. Een nieuwkomer in ons team :” eigenlijk is er niets aan te merken op de organisatie”. Daar sluit de rest zich graag bij aan.
TOT VOLGEND JAAR.”

van De Fjoerfretters:
“Allereerst mijn complimenten voor de organisatie van de wampex van 10 nov. jl. Wij (De Fjoerfretters), hebben de tocht als zwaar en lang ervaren, maar zeker ook goed georganiseerd. Gelukkig hebben we de tocht bijna helemaal met droog weer kunnen lopen. Wel waren we allemaal een beetje stuk bij aankomst. Bij terugkomst blijkt nu dat de belangstelling voor de wampex van volgend jaar groter is dan dat wij kunnen plaatsen in ons team. (…)”

van de CAI-mannen:
Voor het eerst hebben we de WAMPEX gelopen. Een byzondere ervaring. Gelukkig is de organisatie sluitend want als je echt komt te dwalen….

Na de bol pijl tocht zijn er gelukkig rijdende posten die begrip hebben voor de situatie en ons de goede richting aanwezen. We hebben genoten van de afwisseling in het terrein en de vele routevormen. Naar de uitslag zijn we zeer benieuwd…. Alhoewel deze niet kan verhinderen dat we volgend jaar weer inschrijven….

Bedankt voor dit mooie evenenent…

Reacties zijn gesloten.